Těsto na vánoční klobásy

20. dubna 2011 v 15:06 | ada.cat |  Kočičky vaří
Těsto na vinnou klobásu - placičky... 1,5 kg doma 2x mletého vepřového - nekupovat mleté,není to ono, nejlépe plecka. Do toho se přilije cca 1,0 dcl dobrého bílého vína- leju francouzského Dauphina (má ho občas Globus)(suché víno - ne polo ani sladké)..nastrouhaná kůra z jednoho citronu, bílý pepř,troška soli...vše se rukou řádně propracovává cca 15 minut, nesmí se to odfláknout! Pak se přidá 1 celá veka-pokrájená na krajíčky a cca 3-8 hodin namočená v mléce. na 1 veku , cca 0,75l mléka. před vložením veky do masa se trošku veka ždíme...postupně se zapracuje, trvá to cca 20 minut, pomalu a důkladně se protahuje těsto mezi prsty - masové těsto. podle potřeby se přileje víno, přidá se pepř..vzniklé těsto se nechá cca 2 hodiny uležet v lednici-přikryté. Pak se ochutná a případně trošku přisolí. Lžící na polévku se vybírá masové těsto a dává se do hladké mouky, kde se obalí a následně se z odkrojku udělá placička - uprostřed tenčí. No a smaží se ve slunečnicovém oleji. S olivovým se to tluče,ta chuť není ono. Podává se teplé s brkaší,studené s chlebem a okurkou. zkuste to,není to náhražka, ve které je ocet a hodně mouky... Od Šárky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama