Játrová paštika podle Romana Pauluse

16. října 2014 v 12:14 | ada.cat |  Kočičky vaří

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • drůbeží játra 300 g
  • přepuštěné máslo 300 g
  • šalotka 1 ks
  • česnek
  • tymián
  • vejce 3 ks
  • brandy
  • sůl
  • pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 20 min Vaření: 30 min Celkem: 50 min
  1. Drůbeží játra očistíme od blanek. Na troše másle orestujeme drobně nakrájenou šalotku a tři stroužky česneku. Přidáme játra a tymián a krátce orestujeme. Podlijeme brandy, vínem Madeira a krátce povaříme. Poté vše rozmixujeme.
  2. Do hmoty vešleháme vejce pak postupně zašleháme zbytek přepuštěného másla. Ochutíme a vlijeme do formy.
  3. Vaříme v troubě s párou při 95°C 15-25 minut nebo ve vodní lázni.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama