Kaštany

11. října 2015 v 15:13 | ada.cat |  Léčivé účinky ovoce, zeleniny a bylin
Kaštanová tinktura

200g čerstvě nasbíraných kaštanů jemně nastrouhejte a nasypte do láhve.
Zalijte 0,5l 50% lihem a nechtě měsíc louhovat.
Nezapomeňte láhev dobře uzavřít a občas protřepat.
Po měsíci její obsah přefiltrujeme, nalijeme do tmavé láhve a zase důkladně uzavřeme.
To co nám vzniklo je kaštanová tinktura.


Kaštanový gel
150 mililitrů kaštanové tinktury a rozmarýnovým a levandulovým olejem (dvě polévkové lžíce od každého)
3 sáčky želatiny (agar)
Kaštanovou tinkturu smícháme s rozmarýnovým a levandulovým olejem.
Před tím uvaříme želatinu a necháme jí schladit.
Poté vše důkladně společně rozmixujeme a mast nalijeme do uzavíratelné sklenice.
Mast skladujeme v lednici.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Týna Týna | 11. října 2015 v 15:31 | Reagovat

Dáš prosím "To se mi líbí" na odkazech pod tyhle dvě fotky?
http://www.mundo.cz/soutez/kaplicka-irsko
http://www.mundo.cz/soutez/pohled-na-dunmore-head :) moc díky!! :)
(podmínka je přihlášení na facebook)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama