Vepřová konzerva podle Kocoura

11. října 2015 v 15:24 | ada.cat |  Kočičky vaří

Ingredience jsou velmi jednoduché:
vepřový bůček bez kosti voda, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list

Postup : do hrnce dám vařit vodu s celým pepřem, novým kořením, solí, bobkovým listem a kůžemi odříznutými z bůčku. Množství vody odhadneme, koření podle chuti.

Bůček nakrájíme na kostičky, napěchujeme do vymytých sklenic a zalijeme uvařeným přecezeným lákem.

Uvařené kůže nakrájíme a do každé konzervy dáme kus kůže na dno a druhý můžeme dát na vrch.

Dáme do zavařovacího hrnce, vaříme minimálně dvě hodiny, druhý den ještě asi hodinu.

Druhá verze se liší tím, že nakrájený bůček jsem restoval v kastrolu, následně přilil vodu s vyvařeným kořením, dal do sklenic a zavařil.
Mohu konstatovat, že při konzumaci se obě verze skoro neliší, takže ta první je jednodušší. Ještě jsem zapoměl na jednu důležitou proceduru a sice výroba etiket.

Autor receptu: kocour12

http://kocour12.blog.cz/1203/recepty-pokracovani-2


A takto se to povedlo mě. Je vynikající, zatím nevím jakou má trvanlivost, u nás zmizela hned druhý den po výrobě. Protože jsem to pouze zkoušela, tak jsem místo bůčku dala plec, je bohužel málo tučná. Tak příště jedu z bůčku a ve větším množství.
Díky Kocoure.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Týna Týna | 11. října 2015 v 15:36 | Reagovat

Dáš prosím "To se mi líbí" na odkazech pod tyhle dvě fotky?
http://www.mundo.cz/soutez/kaplicka-irsko
http://www.mundo.cz/soutez/pohled-na-dunmore-head :) moc díky!! :)
(podmínka je přihlášení na facebook)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama