Alsaský cibulový koláč

27. srpna 2016 v 17:24 | ada.cat |  Kočičky pečou
Hotový koláč.

Těsto
40 dkg hladké mouky
2 dcl vody (trošku víc) aby byla ta konzistence jako jste měla od mě
3/4 kostky kvasnic
2 lžíce oleje
1 lžička cukru
1/2 lžičky soli (jinak dle chuti)

Suroviny smícháme dohromady zamícháme, rukou zpracujeme v kouli těsta a necháme nejméně 1 hodinu kynout v lednici.
(dáme pozor aby se sůl nedostala na kvasnice - dospod misky cukr a droždí, olej, na mouku sůl) vodu postupně
Takto připravené těsto vydrží přikryté pokličkou nebo fólií až 4 dny.

Náplň
2 velké cibule na hrubo
1/2 smetany ke šlehání
pepř, sůl
sýr na strouhání na vrch

Cibuli množství dle chuti nahrubo pokrájíme, na oleji osmahnem né moc, opepříme a lehce osolíme, zalijeme cca půlkou smetany ke šlehání a necháme vydusit aby to neteklo.

Těsto vyjmeme z lednice, vytvarujeme dvě placky jako na pizzu, necháme vyšší okraje.
Poklademe cibulkou, postrouhaným sýrem pečeme na 180 stupňů do zlatova.



Před pečením.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama